Потребителски вход

Запомни ме | Регистрация
Постинг
05.12.2016 15:49 - INTRA+ - добавка, разработена да осигури по-добри резултати
Автор: yogavarna Категория: Спорт   
Прочетен: 208 Коментари: 0 Гласове:
0



Едва ли има бодибилдър, за когото протеинът да не е от значение. Всеки, който се стреми да изгради плътна и добре оформена мускулна маса приема протеин не само чрез храната, но и под формата на хранителна добавка. Видовете протеинови суплементи, които пазарът предлага са много и основно се делят на бързи и бавни.

Тук ще говорим за един от бавните млечни протеини – казеинът, без който изграждането на мускулна маса е почти невъзможно. Той се използва основно поради по-бавното му, но и по-продължително постъпване в кръвния поток. За него се смята, че е трудно смилаем и оставя усещане за тежест и подуване в стомаха. Е, това не важи за всички форми на казеин. INTRA+ на 4+ Nutrition е много различен в това отношение.

Защо казеин?

Докато суроватъчният протеин е основният избор след тренировка, то казеинът е единственото вярно решение, когато искаме по-бавно и продължително освобождаване на аминокиселините, нужни за изграждане и възстановяване на мускулната тъкан. Казеинът, приеман един-два часа преди тренировка осигурява силата и издръжливостта, нужни за упражненията и бързо възстановяване на мускулите впоследствие.

INTRA+, както подсказва името на продукта е разработен като предтренировъчна или въвеждаща формула. Той е специално формулиран да отговори на повишените нужди на тялото при изключително натоварващи и продължителни тренировки. Това е хидролизиран казеин, създаден по специална технология, благодарение на която в крайния продукт се запазва пълния аминокиселинен басейн, съдържащ се в суровината – в случая млякото.

При INTRA+ казеинът е подложен на ензимно разграждане – процес, който се извършва в стомаха и тънките черва под въздействието на съответните храносмилателни ензими. По този начин се получава краен продукт, който вече е преминал обработката, която се осъществява в тялото, а това означава, че имаме протеин, готов да потегли директно към зоната, в която е най-нужен - мускулите.

С какво е различен INTRA+?

Тази протеинова пудра не е просто поредната форма на казеин. Това е специално разработена формула за нуждите на най-натоварените атлети, което се доказва от наличието на няколкото допълнителни съставки. Към формулата е добавен цитрулин – аминокиселина със специфично действие. Цитрулинът има свойството да повишава силата и издръжливостта и да понижава умората. Ако ви е нужен източник на мощ, то цитрулинът е вашият най-добър приятел.

Останалите важни компоненти са креатин монохидрат и глутамин. За креатин монохидрат е известно, че повишава мускулния растеж и дава огромен прилив на сила. С негова помощ креатиновите депа в тренираните мускули могат да бъдат презаредени, така че да се повиши интензитета на тренировката. L-глутамин, от друга страна е аминокиселина със силно антикатаболно(мускулопредпазващо) действие, понижаваща нивото на кортизола и изпълняваща важна роля в поддържането на положителния азотен баланс.




Гласувай:
0



Няма коментари
Търсене

За този блог
Автор: yogavarna
Категория: Спорт
Прочетен: 11094
Постинги: 6
Коментари: 2
Гласове: 0
Архив
Календар
«  Април, 2024  
ПВСЧПСН
1234567
891011121314
15161718192021
22232425262728
2930